There was an error in this gadget

Thursday, 14 April 2011

orientation week + 1st assignment

err.. nk start mcm mne ek? entry ni mst kne serious! haha.. 1st assignment aq kt UBM.. ape mnde pulak UBM nih? korang boleh amek tahu dkt SINI.. sape2 yg nk join tu sile lah klik yer.. okay, aq baru je mndaftar kt UBM ni, gara2 hasutan MISS ABELL.. -.- jahak mung fyqa! haha..

jom lah siapkan assignment pertama ni..

  • letakkan banner UBM dalam entry anda..

taraaa! dah letak dh.. err, boleh tak nk taw sape yg design batch UBM nih?
  • nama anda dan nama blog anda..
pggl je syakib.. name penuh syakib arsalan bin kamarudin bin yusof.. sy mnjawab soalan kan? hehe..nme blog pulak SYAKIB'S PENSIERO.. sile ke blog MISS ABELL n tanye dye knape blog sy nme mcm tu.. ^^
  • sejak bila mula berblog?
ouh, soalan ni pn boleh la tanye dkt MISS ABELL.. haha! sbb beliau lah pereka blog sy ni.. blog ni baru je dilahirkan pd 24march2011 aritu.. tgkla follower pn bwu ade bape ketul.. -.-
  • apa pandangan anda mengenai dunia blog darsawarsa kini?
err.. ambe lemah betul bab2 bg pndgn ni.. dakpe la, ambe ce try bg pndgn ambe ke deme ea.. BLOG. mcm2 kot boleh buat dgn blog ni.. setuju tak? biasenye ambe gune blog utk amek tau isu2 semasa selain menonton berita di tv3 suku tu.. hehe.. blog2 yg best, yg ade aksi2 ngeri *bkn ganas 18sx ok! , haaa..  blog2 mcm ni biase nye menarik minat ambe utk membace dan terus membace.. byk info boleh dapat..
  • pandangan anda mengenai IPTM (institut pengajian tinggi maya) pertama ini..
urghhh! pandangan lagik?! berat nanang nguh laa.. haha.. ambe jwb dehh.. :) IPTM, sekali dgr mcm.. ape mnde la IPTM plak tetbe ni..kan? yela, pertama kali.. hihi.. pd ambe lah kn, UBM ni dh jd mcm satu platform besar utk para bloggers sume get into each other.. cewahh.. agreed? bagus! boleh share mcm2, boleh buat lg raaamai kawan.. boleh promote blog ambe kt deme2 sume.. and, boleh ambe cri bini kt sini.. har3..

okay lah, ambe tak dop idea nk mengarut pnjg2..
sudi2 lah blogwalking kt blog ambe ni..

p/s: proff, markah lebih cket buleh? 

Monday, 28 March 2011

Herm..i terpaksa bukak balik FaceBook..tettt hee

hmm nape bukak balik?
tak perlu dipersoalkn..sbb itu aku dan Allah S.W.T je tahu..
oke...dah preview add lah i k..take semua n_n

Sunday, 27 March 2011

Permulaan pagi yang teruk 28/3/2011

Haihhh..penat nyer duk hafal ayat mandrin...mau terngigau3...terbelit3 lidah ambe..
dah mcm cina tiruk aku ckp tadi..sob3...hope laoshi bg markah setimpal dengan usaha aku nie...sob3..
tapi sebelum gua masuk ke dalam kelas bagi mempersembahkan hasil nukilan ku ini
ada lah seorang hamba Allah agak kurang ajar....ade ke ptt..duk berebut dengan aku...
dan3 je nk main cekik3 depan awek lak tu....buduh takda akai ka?...
hamba Allah nie close je dengan gua...duk crita3 politik masalah dengan org lah..cukup rak...nmpak matang
upernyer...die sendiri jln tak betul..aku dah lama bekok ...tapi nk wat camner member...tak amik sgt...
kdg3 kiter ade gak had limit nyer..maruah org kene jaga...gua harap die dpt bacelah...
dah lah pagi dah bikin berang..nk test lak tu..makin berderau darah aku tadi..nk wat camner....aku baik sgt...smpai org leh je pijak kepala aku..sob3...
pape pun harap die phm kalo aku mls layang sgt dia tu..har3..

Oh semalam....27/3/11 n_n

Whoa!!!
saya dengan first time dpt berjumpe dengan pereka my blog nie
iaitu miss abelll!!!!!!!
sila berikan tepukan gemuruh kepada sy dan die...
hermm...my first impression...mmg dah agak dia tu tinggi har3....
agak kuat bercakap tak henti3...kira leh jln lah dgn sy yg kuat bersembang hik3....
olo..rugi betul tak amik pic together kan..leh buat kenang3an...hik3...
sy malu gak sbnrnya....sbb beliau agak keras berbanding sy...mane taw...kasi lempang..mampus gua..har3
hermmm...nnt sy upload pic kek yg awk bg tu..ye...cya!

Saturday, 26 March 2011

Me and FaceBook???

  • Yup..tengs to awk bernama afiqah binti latiff.....sebab sanggup bersusah lah jugak buat blog nie...nie first time kot gua pakai alah nie...
  • so tak pandai sgt..main edit jep...
  • so for today topic yang hangatlah jugak nk dibicarakan mengenai my facebook world
  • secara mudahnya...aku memnag syok giler main fb tu.dah 3taon aku pakai dengan 15XX frens tu...har3............sampai satu tahap...26/3... 
  • aku secara officialnya decide dan nekad giler3 nak buang benda tu lam hidup aku buat selama2 nya?
  • ntah???yang pasti...my old fb memang takleh bukak da...gua dah tukar pssword baru then buang pssword tu sesewenang3nya...
  • semestinya korang tertnya2??nape ko pi buang??ade problem ke?
  • yang pasti its complicated utk dibincangkan disini...hanya aku dan ALLAH shj yg mengerti isi hati nie,,,
  • bdw kepada followers...or someone new nk kenal sy....leh r tnyer kat cnie....
  • nie je satu3 nya medium cnnection gua dgn dunia luar..har3333.....
  • renung3kan dan selamat berkenalan..

Thursday, 24 March 2011

yeahh! perasmian blog cakib oleh miss abell.. ;p

hoho..incik cakib, ambe dah conteng2 dulu kt blog ni..hohoho! bangge bewok wehh! ;pp jgn marah yer, sy dh letak ape2 yg patut kt blog ni..antaranya ialah :
  • background yg xbpe nk comel lah..awk ckp xnk comel2 kn, sy bg yg segok belako nih.. ;p
  • fb like button yg ade kt evry post yg awk akn post nnt..so, reti reti kn lah dri anda utk share ape2 entry kt fesbuk yer, bwu ade org nk like.. ;)
  • music dumper kt bwh tu pn sy letak gak, bwu havoc cket org bce entry awk..if na tuka, awk edit yer nnt2..sy men letak je lgu sebuah pertemuan tu..haha..mcm best, insaf cket..bwu la slalu igt kwn..kan3.. :)
  • sy ade letak nuffnang..so nnt dh dpt cheque jgn lupe blanje ambe deh..huhu..
  • ok, nmpk tak kt arrow awk nih? hoho..sy bg cursor bru tuk awk..defender black red nme dye..hahaha..nmpk macho cket..ganah doh tu.. :p
  • link within pn ade..so asenye lg senang followers awk nk usha2 past entry yg awk da post..hihi..
  • next, sy ingt na letak shoutmix, bley wt kecoh rmai2..tp xperlu lg kot..sbb kt blog sy pn ta letak mnde uh..haha..xnk kalah ngn awk..wekk! :p
  • btw, cakib's pensiero kt header blog awk tu sy amek dr bahase itally..hehe..tade idea dh..pensiero tu mksd dye 'pemikiran'.. haha..kn awk suke sgt brfikir smpai beruban2..now fikir lah puas2 yer pacik.. ;p
ape lg yer na ckp..ouh ya! nnt sile lah tuntut email dan password anda kt sy yer..byk nih, pswrd yahoo, google acc, nuffnang, blog lg..perghh..! kayo ambo gini..hahaha..jgn lupe tuka pswrd ni taw nnt, sy wt kacau kt cnie kang awk ckp blog awk kne hack pulak.. ;D

ouh, by the way..sy curik pix ni kt fb awk td..hohoho! im sorryyyyyy!! ;ppp
ok,awk nmpk lg tggi dr sy.. =.="

haha..sje nk capap muke kt blog nih..bia awk xlupe sy..err, xperlu pn snanye..sje nk mengukur ketinggian, pdhal mmg sy la rendah pd awk pn..huhu..okay, jgn tnye nape sy curik pix ni..reason dye sng je, sbb pix ni yg wt sy tertarik nk add awk kt fb aritu..hahaha! kantoi sudahh..pix ni agk gelap, sy bg bright n contrast cket..huhu..ok, im done now..so, selamat menjadi blogger yer awk..cheers! :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...